Áprilisban a Disneynature a FÖLD című dokumentumfilmmel nyitotta meg a Föld Napja ünnepségsorozatot. A nyitóhétvégén rekordot döntött, akkor 4 millió dollárt, összességében pedig 108 millió dollárt hozott a készítők konyhájára.
Mondanom sem kell, a Disney azonnal bejelentette a következő Föld Napjára nevezett OCEANS (Óceánok) című filmjét.
Múlt hétvégén, a Tokiói Filmfesztiválon bemutatták, és úgy néz ki, sikerre viszi.
A Collider.com-tól:

„Az Oceans egy olyan film, amelyet látni kell ahhoz, hogy elhiggyük. A felvétel, amit lelkiismeretesen több éven át forgattak, nem rövid, de figyelemre méltó. És ezt úgy mondom, hogy már láttam egyet s mást. A film bepillantást enged az óceánok rejtélyes, hatalmas világába.”



 

 

 

 

 

 

 

 

A siker persze egyelőre nem biztos, a jelenlegi narrátorok nem hírességek (Patrick Stewart és James Earl Jones mindketten narráltak az EARTH-ben), de a rendező Jacques Perrin. Talán emlékszel rá, ő volt a Winged Migration (Vándormadarak) című film rendezője. A Collider azt mondja, Perrin elbeszélése valójában szép eltérést mutat a szokványostól.

„A ritka narrációja laza keretet ad a filmnek, ugyanakkor lehetővé teszi a közönség sodródását a vizuális árapály mentén. Nagyon meggyőző érvet kapunk a film végén, mondván, hogy az emberek mohók, a csillagokat akarjuk, de nem árt visszanézni és megcsodálni, mi mindenünk van már. Ez a tragikus tévedés vezetett az óceánok sérüléséhez és azok későbbi üzemképtelenné válásához. Természetesen, ahogy a Bolygó kapitánya mondja, a változtatás hatalma a tiéd.”

Alig várjuk, hogy láthassuk az OCEANS-t, de addig is, itt a trailere.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr691465683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása