A Peugeot legújabb konstrukciói

Címkék: hibrid zöld autó

2009.08.27. 22:33

A következő hónapban esedékes Frankfurt Motor Show mozgalmas lesz a francia gyártó számára, hiszen három új modellt is bemutat, kettőt megspékelve Hybrid4 technológiájával.
Az 5008 mikrobusznak és az RCZ sportkupénak is ez lesz az első nyilvános szereplése, mellettük még a 3008 hibrid verziója tűnik fel. A gyártó hibridtechnológiáját az RCZ modellel is megvalósították, ez szintén szerepelni fog Frankfurtban.
A Hybrid4 egy párhuzamos hibridrendszer, az első kerekek meghajtásáért egy hagyományos belső égésű motor felel, míg a villanymotor a járművek hátsó részében kap helyet és a hátsó tengely meghajtásáért felel. A rendszer tehát összkerék meghajtást biztosít. Kiválasztható a leginkább megfelelő üzemmód, a dízelüzemű, elektromos vagy kevert közül. A 3008-as ily módon 99 gramm/kilométer szén-dioxid-kibocsátást ért el, míg az RCZ 95 gramm/kilométert.
A 3008 HYBrid4 bevezetését 2011 elején tervezik, és remek versenypozíciót remélnek a különleges dízel-hibrid rendszernek köszönhetően, főleg Európában, ahol a dízelek sokkal népszerűbbek. Az RCZ hibridrendszerrel támogatott konstrukciójának kereskedelmi forgalomba hozataláról még nincsenek határozott elképzelések, benzinüzemű verziója jövő tavasztól lesz elérhető. Talán a frankfurti Motor Show után minderről pontosabb információt nyújt a gyártó.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr151343052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása