Az amerikai médiaszemélyiség, politikus (először demokrata, majd republikánus színekben indult) magának Alex Salmonnak, Skócia kormányfőjének nyilvánította ki ellenszenvét az ország új, ambiciózus szélenergia projektjével szemben, közölte a treehugger.com. A megújuló energia felhasználására irányuló terv keretein belül Skócia part menti vizeibe telepítenének szélturbinákat, mely Trump szerint egyet jelentene „Skócia partvidékének elpusztításával”. „Azzal, hogy hanyag módon telepítik ezeket a szörnyetegeket, több kárt okoznak Skóciának, mint bármelyik esemény a skót történelemben” írja Trump, Salmonnak címzett levelében. Íme néhány további részlet: „Éppen most bíztam meg a személyzetemet, hogy indítsanak egy nemzetközi kampányt az ellen, hogy több száz szélturbinával vegyék körbe Skócia partjait. „Olyan lesz, mint egy börtön rácsain kinézni, és a skót lakosság lesz a rab.” 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
„Szerencsére a turistákat nem fogja kellemetlenség érni, mivel nem lesznek turisták, mert inkább más országokba látogatnak, ahol másféle energiát használnak fel.” „Skócia megmentéséért teszem.” –írja Trump. Donald Trump (nyugodt szívvel mondhatjuk) pattogása a skót kormányt nem-igen hatja meg. Niall Stuart, a Scottish Renewables cég feje (akik a skót megújuló energia ipart képviselik) szerint a felháborodott média-arc túlságosan felfújja az ügyet: „Kinek képzeli magát Donald Trump, hogy megmondja nekünk, mi a jó a gazdaságunknak és a környezetünknek? A part menti szélenergia már több milliárd fontnyi [azaz több billió forintnyi] befektetéseket vonz, és munkahelyek százait biztosítja Skócia-szerte, többek között Stornoway-ben is, ahol az édesanyja él.” A hab a tortán pedig az, hogy Donald Trump heves ellenzésének oka igazából csak annyi, hogy a távoli horizonton sorakozó szélturbinák esetleg látszódhatnak az Aberdeenshire-i golftelepjéről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr454314172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása