A Géniusz Európa nagydíjjal jutalmazott termék szabadalmát és a gyártási technológiát a feltaláló 180 országban védette le. Az energiatermelésre szolgáló cserép hazai forgalmazása után Ausztráliában és az Egyesült Államokban is gyártják majd a terméket, amely a feltaláló szerint öt éven belül piacvezetővé válik az építőiparban. Néhány napja hírportálunkon is megjelent a hír, hogy néhány héten belül indul a gyártása a napelemes tetőcserépnek. Tóth Miklós elárulta hírportálunknak, hogy áprilisban már reményei szerint kapható is lesz a termék.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A napelemes rendszereket sokszor éri az a kritika, hogy a legyártásuk sokkal környezetszennyezőbb, mint a hagyományos energiaforrások, és nem egyenlíti ki az így megspórolt energia. Egy korábbi cikkben azt írták, hogy a gyártásnál felhasznált alapanyagok újrahasznosíthatóak, ez hogyan valósul meg pontosan?


A mi termékünk részben újrahasznosított, részben új gyártású alapanyagokból készülnek, a gyártáskor részben alternatív energiát használunk, napelemes tetőcserepet és szélgenerátort.


Az anyagok újrahasznosíthatósága mellett milyen egyéb környezetvédelmi szempontokat vesznek figyelembe a gyártás során?


Minimálisra, közel nullára csökkentjük a keletkező hulladékot, melléktermék nem képződik, a gyártáshoz szükséges hő- és elektromos energiát a lehető legnagyobb mennyiségben saját magunknak állítjuk elő.

 


A teljes cikk itt olvasható. 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr33522043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása