A Bangkoki építkezési vállalat, az S+PBA nemrég bemutatta a terveit az önfenntartó úszó városról, ami alkalmazkodik a dagályhoz, és az apályhoz. Bangkok gyors tempóban süllyed, egy tanulmány pedig kimondta, hogy 2050-re a város mocsárrá fog változni. A város mocsaras térségben épült 300 évvel ezelőtt, de a föld folyamatosan csak romlik. A hatalmas népesség és fejlesztések miatt, a város alatt lévő víztározók túltöltődtek, ezért a város nem tud az árvíz ellen védekezni.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A várost szennyezett vízes területek veszik körül, amiket fejlesztők megvettek, hogy építsenek rá, de ez csak tovább rontotta a helyzetet. S+PBA azt szeretné elérni, hogy a város fogadja el az áradásokat, és ne krízisről beszéljen. Az víziváros tervüket Wetropolisnak nevezték el. A várost erdők látnák el oxigénnel, tiszta vízzel és természetes hűtéssel. A közösség a vizes területek felett élne, és különböző utak, járdák kötnék össze a város részeit egymással. Az S+PBA Wetropolisa segítene Bangkoknak a természetes áradással együtt élni, nem pedig ellenállni neki.

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr153197758

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az óceán partján 2011.09.02. 18:09:56

Maradunk a környezet-, illetőleg természetvédelem problémakarikáján belül, ha tetszik a műsor, ha nem. Az előző epizódban arról esett szó, hogy nem bizonyos, hogy oly égbekiáltó katasztróka, midőn a szén-dioxid Olaszországgá púderezi Magyarországot, má...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása