Zöldüljön a ruhásszekrényed is!

Címkék: zöld divat

2009.09.03. 13:47

Zöldülj! Áramlik mindenhonnan… a televízióból, a magazinokból – iskolákban és munkahelyeken szajkózzák. A globalizáció által a Földünk kisebbé vált, és egyéni döntéseink jelentős befolyást gyakorolnak a környezetünkben élő emberek életére is.

-    Miért legyen az öltözködésed is környezettudatos? A ruhák, melyeket eldobunk, a hulladéklerakó helyen kötnek ki, és nagyon nehezen bomlanak le. A gazdálkodók által használt vegyi anyagok károsak lehetnek a vadon élő állatokra, sőt, belekerülhetnek az ételeinkbe is.
-    Milyen a környezettudatos öltözködés? Egyszerű. Ami nem okoz semmilyen kárt a környezetünkben, az környezetbarát. Ha csak 1-2 ilyen darab van a szekrényedben belőlük, már akkor is jelentős hatást gyakorolsz a Földre.

Kezdd környezetbarát bevásárlótáskákkal. Vásárolj régi, kézzel készített termékeket és organikus anyagból készült darabokat. Tanulj meg varrni, újítsd fel így a ruhatáradat.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-    Mit kell keresnünk,  ha környezetbarát ruhát szeretnénk vásárolni?

     * Szerves pamut - a pamut növényvédő szerek nélkül termesztett növényekből, genetikailag nem módosított anyagokból készül. Nagyon sokáig puha marad.
     * Bambusz szerkezet - praktikus és kényelmes, a bambusz fenntartható és nem igényel újratelepítést, növényvédő szereket vagy műtrágyát.
     * Kender - a növény a kábítószer, a marihuána unokatestvére. A kenderszövet a növény ipari változata, rendkívül tartós, és az egyik legerősebb textil.

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr11357611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása