Európa még soha nem rendelkezett ekkora napenergia-kapacitással. A kontinens napenergia-kapacitása tavaly legalább 8,61 gigawatt-tal volt több a korábbinál és 28 százalékkal haladta meg a 2016-ban regisztrált 6,72 gigawattos kapacitás-növekedést. Ez derült ki a Solarpower Europe nevű szövetség nyilvánosságra hozott adataiból. Amennyiben csak az Európai Unió tagországait vesszük figyelembe, akkor a kapacitás-növekedés 6 százalékos volt. Az európai napenergia-piac fejlődésének nagy motorja Törökország volt, ahol 1,79 gigawatt kapacitás-növekedést regisztráltak. További meghatározó növekedés volt Németországban, Franciaországban és Hollandiában.

napelem.jpg

Az utóbbi két államban a növekedés több tíz százalékos volt. Spanyolországban 2017-ben összesen 135 megawatt teljesítményű napenergiás létesítményeket állítottak üzembe. Ez 145 százalékos pluszt jelent 2016-hoz képest. Nagy-Britanniában ugyanakkor csökkent a kapacitás, amely elsősorban arra vezethető vissza, hogy London már nem támogatja a korábbi mértékben a napenergiás projekteket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4613803732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása