Változnak az idők. Egy-két generációval ezelőtt az emberek célja lakás és egy autó volt. A mai generáció úgy látszik ezt felrúgja és új célokat tűz ki maga elé. Rugalmas munkaidőt szeretne, távmunkát, bicajjal bejárni dolgozni és a megosztásra épülő gazdaságot.

hotel-prius-chris-sawey-10_jpg_650x0_q70_crop-smart.jpg

Chris Sawey (27) is valami hasonló életről álmodott mikor kitalálta, hogy a Toyota Priust fogja átalakítani lakóautóvá és ebben fog élni. Megalkotta a Prius Hotelt. Chris befejezte a főiskolát és sorozatos szerencsétlenségek érték. Feltörték a kocsiját, belőle minden felszerelését ellopták és egy héttel később még össze is törte. A biztosítótól kapott pénzből végül vett egy újabb Priust, amit ma is használ.

hotel-prius-chris-sawey-3_jpeg_650x0_q70_crop-smart.jpg

A két részmunkaidős állásból sem tudta fenntartani a bérelt szobát így jött az ötlet, hogy meg kell szabadulni a bérleti díjtól, ami a legnagyobb költsége havonta. Túlélési módba kapcsolt és beköltözött a Priusába. Munkahelyén tisztálkodik és étkezik, ingyenesen parkol, napelemekkel tölti a telefonját és a laptopot, valamint kitűnő a kilátása a "házból". 5 percre a kocsitól tud zuhanyozni és 1 percre lakik a munkahelyétől. Ezzel az életmóddal már tud spórolni, nem is keveset heti 270.000 forintnak megfelelő dollárt. A fizetés arra felé magasabb, mint hazánkban tegyük hozzá. Szép történet, de tegyük hozzá, hogy ha eljön a családalapítás ideje akkor valószínűleg egy buszt kell vásárolnia, ha folytatni akarja életmódját. 

Barátkozz velünk a Facebookon.  

hotel-prius-chris-sawey-1_jpeg_650x0_q70_crop-smart.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr548885178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása