A Bauhaus névre hallgató holland tervezésű bárka legjobb tulajdonsága, hogy képes csak napenergia felhasználásával is működni, írja a treehugger.com. A jelenleg Londonban horgonyzó, egy művészeti iskola és egy angol rock együttes nevét is viselő lakóhajó tágasabb, mint egy átlagos lakás: nagy és napfényes konyhával, hálószobával és nappalival is rendelkezik. Működését pedig egy fotovoltatikus napelemrendszer biztosítja, kiegészítve egy elektromos motorral.

 

 

 

 

 

 

 

 


 


„A hajó napenergiával üzemel. Egy 1,7 kilowattos PV cellás napelemrendszerrel működik, amely a jelen körülmények között (London 2. zónájában) elég energiát biztosít ahhoz, hogy tulajdonképpen egy éven keresztül szén-dioxid kibocsátás mentesen lehessen vele hajókázni vagy benne eléldegélni”, meséli a hajó tulajdonosa. „Egy vitorlás hajóval ellentétben választhatunk, hogy a megtermelt energiát hajózásra, elektromos eszközök üzemeltetésére vagy főzésre használjuk. A fedélzeten ugyanis nincs gázellátás, tehát a napelem-rendszer szolgáltatja a főzéshez is az energiát. A hideg téli hónapokban fűthetünk az „1930-as Bauhaus kályhájával”.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr344291081

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Londoni tavasz 2012.03.06. 08:32:22

Ha egy környezettudatos blogon valaki Londonról ír posztot, a linkre kattintó olvasók talán rögtön azt gondolják, hogy az angolok fővárosát bezzeg-városként emlegetik. Pedig nem tartom annak. 10 millió ember él együtt ezen a gigantikus településen, ezt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása