Az egyik legkeresettebb megújuló energiaforrásként szélkerekekkel már sok helyen találkozhatunk. Ellenzői leggyakrabban azt hozzák fel, hogy rontják a táj képét, és veszélyt jelentenek a madarakra. Egy kis kreativitással azonban ezek a problémák is orvosolhatók.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

1.Aard Concept

 
A design a finn Artu-Matti Immonen fejéből pattant ki: egy találmányban ötvözte a nap és a szél energiáját. A turbinán 8 napelemes modul található, a napsütés és a szél hatására a modul mozgásba lendül. A központi dinamó a szélenergiát elektromos árammá alakítja. Városi és vidéki környezetbe is beépíthető.
 
 
2. The Wind Tamer – A szélszelídítő
A virágot utánzó Wind Tamer a látványra épít, a zöld központi házhoz bordák segítségével csatlakozik a hullámos lapátok. A hófehér gyűjtőtölcsér különösen jó hatással van az emberi szemre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3. The Siemens Superstar
Ez a hatalmas szélturbina borította fényárba a müncheni stadiont. A 9000 LED izzó akár 30 kilométerről is látszik. Habár óriási méretű, alig használ több energiát, mint egy átlagos hajszárító. A Traxon Technologies fejlesztését eredetileg a 2010-es Media Architecture Biennáléra tervezték, ezen kapta a Samsung Superstar nevet. A világ legnagyobb forgó reklámtáblájaként is ismert.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
4. Windwärts szivárvány design
A Windwärts Energie az egyik legelismertebb németországi energiaszolgáltató. Főleg olyan vállalatokat és projekteket támogat, amelyek az áramszolgáltatás innovatív módjainak felfedezésén dolgoznak. Ezt a karácsonyi hangulatú szélkereket a francia Patrick Raynaud segítségével fejlesztették ki.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5. A lámpás-stílusú VAWT
A függőleges tengelyű turbinákra példa a Qingdao Jinfan Energy Science & Technology Ltd lámpáshoz hasonlító, innovatív alkotása. Többféle színben is beszerezhető.
 

 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr114185256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása