Mióta márciusban felütötte fejét a H1N1, az Apple egyre népszerűbb App Store-ját elárasztják a sertés influenzára alapuló alkalmazások – azonban csak nagyon kevés ilyen alkalmazásnak lehet hasznát venni.

De most itt egy olyan alkalmazás, mely területenként tárja fel a bejelentett fertőzéses eseteket, valamint más betegségeket is. Az Outbreaks Near Me (Kitörések a környezetemben) ingyenes alkalmazásban - melyet a HealthMap kreált - nyomon követhető a vírus valós időben és sorrendben való felbukkanása. Amellett, hogy vizuálisan figyelhető, hogyan terjed a betegség, az alkalmazást arra is használhatjuk, hogy tájékoztassunk másokat olyan esetleges betegségek felbukkanásáról, melyet még nem tartalmaz az egészségügyi térképrendszer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Google Maps támogatja az alkalmazást, melyhez kapcsolódnak hírek, különböző blogok, és az Egyesült Államok Betegség Centrumának jóvoltából Twitter jelentések is a sertésinfluenzáról. A HealthMap egyik orvosa, Dr. John's Brownstein azt mondta, az alkalmazást azért hozták létre, hogy „ösztönözzék az alapvető megelőzési gyakorlatokat, mint a napi higiénia és a védőoltások lehetősége.”
Az alkotók szerint ez egy átfogó erőfeszítés, mely az emberek tájékoztatását és a fertőzések megelőzését szolgálja.

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr631400202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása