A mobiltelefonok életünk olyan szerves részét képezik, hogy ma már szinte lehetetlen elképzelni nélküle a világot. Időnként azonban fel kell őket tölteni, amihez elektromos áramra van szükség. Azaz volt, mostanáig, néhány kreatív fejlesztő ugyanis megalkotta a napelemes töltőket. Az alábbiakban a legjobbak közül ötöt veszünk szemügyre.
 
1. Voltaic Amp hordozható napelemes mobiltelefon-töltő
A Voltaic Systems kütyüje, az Amp Portable Solar Charger többféle okostelefon töltésére alkalmas, kompatibilis iPhone-nal, Blackberry-vel, HTC-vel, Motorolával. Telefonokon kívül tölt még digitális kamerákat és hordozható GPS eszközöket is. Egy órányi töltéssel három órával hosszabbítjuk meg a beszélgetési időt. A töltőben 3000 mA, újratölthető Universal USB akkumulátor működik, amely borús időben is használható. Mindkét oldalán egy-egy, 2 Wattos napelem található.
Ára: ~ 22 000 Ft.
 
 
2. Hordozható napelemes mobiltöltő
Ez a hordozható töltő mobiltelefonok és Bluetooth headsetek töltésére alkalmas. A csomagban található egy hálózati átalakító, egy USB töltőkábel és 5 különböző telefoncsatlakozó. Könnyű és kisméretű (93mm x 42mm x 12mm), 1350 mA akkumulátorral üzemel.
 
Ár: ~ 3000 Ft.
 
 
3. iCharge Eco
Az iCharge szintén kicsi, könnyű, és bárhova magunkkal vihetjük. Elsősorban iPhone, iPod, PSP és Nintendo DS töltésére alkalmas, de használható sok más elektronikai eszközhöz is. 1350 mA akkumulátort szereltek bele, és sokféle hálózati csatlakozó jár hozzá.
 
Ár: N.a.
 
 
4. Solio Solar telefontöltő
A Solio által kifejlesztett „hibrid” töltő belső akkumulátorral rendelkezik, amelynek segítségével napsütés hiányában is működőképes. Szintén sokféle eszközt lehet vele „újraéleszteni”, például iPhone-okat, iPodokat, mobiltelefonokat, CD és MP3 lejátszókat és digitális kamerákat. A napelemek 3 széthajtható lemezen helyezkednek el, méretei: 63,5mm x 33mm x 120mm. 1 évig garancia jár hozzá.
 
Ár: ~ 7200 – 26 000 Ft.
 
 
5. Napelemes mobiltelefon-töltő (ASM17)
Ez a típus több gyártó telefonjával is kompatibilis, Nokiával, Sony Ericssonnal, Motorolával, LG-vel, Samsunggal stb. Napenergia átalakítási hatásfoka több mint 15%-os. 1200 mA belső akkumulátorának nagyjából 80 perc alatt tölt fel egy telefont.
 
Ár: N.a.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr803411073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása