Eddig az építészek szemében, a nulla energiájú épületek voltak a legjobbak, viszont úgy látszik van ennél is jobb megoldás. Dijonban, Franciaországban, az Elithis Tower lett az első olyan épület, ami több energiát termel, mint amennyit felhasznál. Az Arte Charpentier Architects által tervezett építmény hatszor kevesebb károsanyagot bocsát ki, mint egy hagyományos irodaépület. 
 
Az épület fából és újrahasznosított szigetelésből áll, a tetején pedig 330 darab napelem található. Ezen felül pedig a kibocsátott energiát újrahasznosítják az épületen belül.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az Elithis Engineering nem szeretné, hogy az épület energiahatékonysága elkerülje a dolgozók figyelmét, ezért felállítottak egy jelzőtáblát az épületben, ami a napi energiafogyasztást mutatja 1600 szenzor segítségével. Talán a legjobb az egészben az, hogy az 5000 négyzetméteres épület csupán 10 millió dollárba került. Az Elithis Tower tehát mutatja az utat a megfizethető zöld épületekhez.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr933187659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása