Egy olasz tervező, Andrea Ponti új dimenzióba helyezte a napelemes számítástechnikai eszközök kivitelezését. A Luce Laptop terve ugyanis egyszerre érdekes, szép, és környezetkímélő. A Luce Laptop úttörő lehet a környezetkímélő számítástechnikai design termékek között, hiszen polikarbonátból készült váza minden eddiginél könnyebb szerkezetet kölcsönöz a laptopnak. Két fotovoltaikus panel kap helyet, egy a laptop fedőlapján, és egy a billentyűzet felületén. Éppen ez az érdekessége a találmánynak, hiszen más napenergiával működtetett számítógépek külső eszközökkel, kábelekkel vannak ellátva, Ponti terve pedig a laptop belsejébe integrálja mindazt.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A még csak terv állapotában lévő pehelykönnyű, elegáns, csúcstechnológiás, és mindezen túl alternatív energiával üzemeltethető Luce Laptop a Fujitsu márkajelzése alatt fut, de a cég hivatalosan még nem jelentette be, hogy készen állna annak legyártására és forgalomba állítására. A Fujitsu valószínűleg azért hezitál, mert a terv számos bírálatot kapott már mind szakmai hírportálok, mind felhasználói kommentek keretében, hiszen többek közt az sem tisztázott, hogy ha épp nincs napon az eszköz, az mennyi ideig képes üzemelni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr333025569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása