Az E-Green Technologies (Anglia) bejelentette, hogy a társaság befejezte a vizsgálatait a Bullet 580-al kapcsolatban, ami a világ legnagyobb léghajójának ígérkezik.
A hat órán keresztül tartó felfújást a Montgomery-beli Garrett Kolosszeumban rendezték meg. A  71 méter hosszú és 20 méter átmérőjű Bullet 580 maximum 1 tonna súlyt nyomó haszonterhek szállítására tervezték, átlagosan 130 kilométer/óra sebességen.
A szállítmányokat a külső borításon belül tárolhatják, ami 1,6 milliméter vastag, de tízszer erősebb, mint az acél. Az alapanyag a kevlar egy új típusa, amiből többek között golyóálló mellényt is készítenek. A léghajó alga üzemanyaggal üzemelő motorja a törzshöz illesztették. A társaság egy flottányi jármű építését tervezi, amelyek havi bérlése 200 ezer és 550 ezer font (kb. 62 és 162 millió forint) között mozog majd.

 


A Bullet 580 a cég első, kereskedelmi használatra gyártott terméke. A Bullet 580 első tesztjáratát még idénre terveik, ahol a NASA, és az Old Dominion University mezőgazdasági termékeit fogják szállítani. A Bullet 580 egy multifunkcionális léghajó, ami képes hosszú ideig tartó, magaslatban való repülésre, kommunikációs jelfogóként működik, amellyel jeleket közvetíthetnek, rakétavédelmi figyelmeztetéseket adhatnak le, légtéri-tengeri ellenőrzéseket hajthatnak végre, helymeghatározást és navigálást végezhetnek (GPS). Emellett feltérképezi az időjárást, harctéri környezet megfigyelésére képes, elektronikus eszközök, fegyverek platformját adja, éppen úgy, ahogy akár geofizikai mérések és egyéb katonai és civil feladatok elvégzésére is alkalmas.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr342435944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása