1. Elektromosan!


A technológia rendelkezésre áll: digitalizálhatunk, amit és amennyit csak akarunk. Meghívókat, naptárakat és fájlokat inkább a számítógépén tároljon, mint papíron.  Készítsen biztonsági másolatot minden információról egy külső merevlemezre - akár mennyire is szeretjük technológiát, a számítógépek hajlamosak tönkremenni és örökre a túlvilágra küldeni az összes tárolt információnkat.

2.
Papír
Csak akkor nyomtasson, ha muszáj. Több időt spórolhat, ha inkább a számítógépén olvas, mintsem kinyomtat minden információt. Ha elkerülhetetlen a nyomtatás, válassza a kétoldalas nyomtatást, amely a papír mindkét oldalára nyomtat. Ezzel papírt és pénzt is spórolhat.

Ha papírt vásárol, válassz az újrahasznosítottat!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Fény

Ha nem tartózkodik az irodából, kapcsolja le az összes villanyt. Különösen oda kell figyelni az asztali lámpára – kisebb, könnyen el lehet róla feledkezni, de rengeteg energiát fogyaszt. Váltson LED-es izzókra – ezek sokkal hatékonyabbak, mint hagyományos társaik.
 
4. Bútorok

Válasszon fenntartható fából, újrahasznosított fémből, és nem mérgező hulladékokból készült irodabútorokat (íróasztal, székek, iratszekrények).

 

5. Közlekedés

A tömegközlekedés (busz, metró, vonat, autó) túlzsúfolt és stresszes lehet. Ugyancsak hozzájárul az Ön szén-dioxid kibocsátásához, köszönhetően az út során kibocsátott mérgező füstnek. Ha a távolság munkahelye és otthona, valamint az időjárás lehetővé teszi, inkább sétáljon, vagy biciklizzen munkába. Egészségesebb, és sokkal olcsóbb megoldás, melynek minimális hatásai vannak.

6. Étel és ital
Ha lehet, inkább kerülje a papírpoharas kávét, inkább főzzön teát vagy kávét a munkahelyén! Vigyen magával csomagolt ebédet munkahelyére, ahelyett, hogy gyorsétterembe járna enni. Ne feledje, hogy ezekkel a tippekkel csökkentheti ökológiai lábnyomát, mellyel jót tesz Önmagának és az egész Földnek is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr261826135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása