Jean Todt, a Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) elnöke nemrégiben elmondta: -„Meg vagyok győződve róla, hogy az új technológiáknak feltétlenül szem előtt kell tartaniuk a környezetre gyakorolt hatásokat.” Ezzel a nyilatkozattal, úgy tükrözniük kell a környezetet az új technológiákat." Ezzel a nyilatkozattal úgy tűnik Todt a FIA egykori elnöke, Max Mosley nyomdokaiba léphet.


Mosley többször bizonyított, zöld erőfeszítései nem ismeretlenek a motorsportok mezején, nem utolsósorban nevéhez fűződik az ellentmondásos, úgynevezett Kinetic Energy Recovery System (KERS) program is. Bár a legtöbb csapat 2009-ben megvált a KERS rendszertől, és idén sem tervezik használatát, a technológia valószínűleg a következő néhány évben közúton is használatossá válhat. Minden bizonnyal a BMW és a Ferrari kezdi majd meg tesztelését.
 
Egyéb változások létrejötte segítheti a sportág új csapatainak munkájának megkönnyítését. Az új szabályrendszer csökkentheti a költségvetési kiadásokat, bár úgy tűnik, ez nehezen egyeztethető össze a környezetbarát vágyakkal. Mi mindenesetre figyelni fogunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr461641766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása