Ezentúl a Dell nem csak számítógépek készítésénél használja a bambusz növényt, hanem termékeinek csomagolására is. Egyenlőre csak az Inspiron Mini 10 és Mini 10v netbookok dobozainak a kibélésére használják a bambuszt, de a cég állítása szerint ezt a jövő év folyamán több másik termékre is kiterjesztik. 

 
A Dell szerint azért előnyösebb bambuszt használni a szivacsnál vagy a tömörített papírnál, mert a bambusz növények naponta akár 60 centimétert is nőhetnek és az ebből előállított csomagolás éppen olyan strapabíró, mint az elődjei. A vállalat bambusz igényét a Kínából elégítik ki és ténykedésüket a kínai Erdészeti Tanács is szigorúan ellenőrzi. 
 
 
A dolog hibája azonban az, hogy jelenleg a hulladék újrahasznosító üzemek nem fogadják be ezeket a bambuszból készült csomagolási termékeket, mert a Dell-nek még nem sikerült elismertetnie, hogy a bambusznak igenis van helye a csomagolóiparban. Oliver Campbell, a Dell nemzetközi senior szállítmányozási menedzsere elmondta, hogy dolgoznak egyaránt a bambusz, illetve egyéb mezőgazdasági növények a csomagolási szakaszban való felhasználásán.
 
Ezekkel a fejlesztésekkel a Dell 8 millió dollárt takarít meg és nagyjából 9 ezer tonna fölösleges hulladéktól szabadul meg az elkövetkezendő 4 év során.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr21536919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása