Graffiti sárból

Címkék: zöld város trend

2009.10.25. 14:16

Jesse Graves amerikai művész sárból készít falfirkákat különböző városok utcáin. Graves, aki nem akar mérgező spray-vel fújni, kitalálta, hogy inkább sárral dolgozik – ez kíméli a környezetet, és még mindig eljut az üzenete a lakossághoz.

A művész arra ösztönzi a többi graffitist, hogy köteleződjön el a környezetbarát városi művészet mellett. Honlapján útmutatást nyújt, bemutatja, hogyan kell sárból graffitit készíteni az alapeszközökkel, éles késsel, sárral, szivaccsal.
Jesse a következő tippeket ajánlja a sár falfirka elkészítéséhez:
„ Tervezd meg a saját sablonodat. Győződj meg róla, hogy nincs hiányos terület, ami elronthatja az egészet. Például az O közepére is nagyon oda kell figyelni.
Vágd ki a kész sablont, ehhez pedig használd a késedet. Légy figyelmes!
Szerezz sarat. Keress, vagy készíts sarat. Én földet és vizet szoktam habverővel felverni.  Győződj meg róla, hogy nem túl híg sár. Körülbelül olyan állagúnak kell lennie, mint a mogyoróvaj.
 
 
 
 
 
 
Alkoss. Helyezd bárhova a sablonodat. Attól függ, mit szeretnél, lehet az fal, vagy akár járda is. Ezután használd a szivacsot, hogy eligazgathasd a sarat a mintán. Ne nyomd túl erősen, mert ha kinyomod az iszapos vizet a szivacsból, akkor elkenheti a mintádat.
Élvezd az eredményt. Használat után óvatosan távolítsd el a sablont.”
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr811473848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása