Bár elég messze van a következő esküvőszezon, sosem árt időben elkezdeni a nagy nap szervezését. Újabban az esküvőkön a „zöld” a fehér új alternatívája. Ha véded a környezetedet -ami a lehető legjobb, amit tehetsz-, akkor minden bizonnyal hallottál már a zöld esküvőkről, avagy a teljes mértékben környezettudatos esküvőkről. A környezetbarát esküvőkön a meghívók, az ételek és az italok, a helyszín, de még a virágok és a nászút is öko-központúak.
 
Környezetbarát ételek és italok
Első lépés: Keress olyan szervizt, akik ökológiai termékeket és összetevőket szállítanak. Megannyi vega ételszállító közül válogathatsz, így megtalálni a megfelelőt, igazán nem bizonyul túl bonyolult feladatnak. Sok közülük hozzáadott cukor, tej vagy hús nélkül dolgozik.
Második lépés: Szolgáljatok fel környezetbarát körülmények között termelt borokat vendégeidnek. Válasszatok olyan borászatot, mely műtrágyától és más kémiai anyagtól mentesen gondozza ültetvényét.
Harmadik lépés: Keress olyan pékséget, amely biogazdálkodásból származó hozzávalókkal dolgozik. Figyelj az esküvői tortára is!
Negyedik lépés: Dekoráljatok újrahasznosított papírral, díszítsétek a helyszínt kézzel készített gyertyákkal!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ötödik lépés: Lehetőség szerint a meghívókat is újrahasznosított papírból készítessétek, és kérjétek meg vendégeiteket, hogy e-mailen jelezzék, hogy el tudnak-e menni az esküvőtökre!

Hatodik lépés: Limuzin helyett érkezzetek lovas kocsival, romantikus hintóval a ceremónia helyszínére! Ezzel több energiát takaríthattok meg, csökkentve a légszennyezést.
 
Hetedik lépés: Lámpák helyett világítsatok gyertyákkal! Sokféle hosszú ideig égő gyertya közül válogathattok, melyek nagyon különleges hangulatot biztosítanak.

Nyolcadik lépés: Ahelyett, hogy megvásárolod az esküvői ruhádat, inkább kölcsönözz, vagy viselj vintage darabot! Ha mégis rendelésre készített ruhát választasz, kerüld a szintetikus anyagokat. Megannyi ruhagyártó készít alkalmi ruhákat organikus pamutból, kenderből és selyemből.
 
Kilencedik lépés: Tartsátok nyitott helyen a ceremóniát! A szabadtéri esküvővel kevesebb erőforrást kell használnotok. A környezettudatos párok gyakran választanak helyszínként botanikus kerteket, parkokat, környezetvédelmi területeket, vagy egyszerűen csak a hátsó kertet.

Tizedik lépés: Válasszatok vadregényes tájakat, ha nászútra mentek. Kempingezzetek, túrázzatok! Ha belföldre mentek pihenni, nem csak a repülőjegy árát takarítjátok meg, de a környezetet is véditek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr241453732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása