A legtöbb híresség botrányosan extravagáns villákra költi vagyonát - több autós garázzsal, hatalmas medencével, szállodákat megszégyenítően sok szobával, műterem méretű konyhával - anélkül, hogy eszükbe nem jut átgondolni, mennyivel növelik a saját ökológiai lábnyomukat (Megjegyzendő, a hibrid nem egészen egyenlíti ki az otthoni energiafelhasználást.).
Találtunk négy hírességet, akiknek otthonából kiderült, szenvedélyesen zöldek. És míg mi szívesen mutatjuk be a napelemeket, a fenntartható-fa padlóburkolatokat és a környezetvédelmi technológiákat, ezeknek a hírességeknek mindezek telepítve vannak saját otthonukban.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Johnny Depp

Ugyan több mint egy otthont birtokolni – különösen, ha a másik egy karib-tengeri sziget, több ezer kilométerre az első otthonodtól, Franciaországtól – nem túl környezetbarát, Johnny Depp felbérelte Mike Strizkit, hogy változtassa 35 hektáros szigetét önfenntartó élőhellyé, melyet a napenergia és vízenergia vezérel. Kétségtelen, az épületterv többi része egyaránt energia-hatékony és környezetvédelmi szempontból is fenntartható.

Daryl Hannah
 
A környezetvédelmi szenvedélyéről ismert színésznő, Daryl Hannah szabadnapjait a Sziklás-hegységben tölti, ahol otthonában szinte mindent teljes egészében napenergiával működtet (speciális esetekre felkészülve biodízel generátor biztosítja az áramot). A környezetbarát ház mellett áll egy napelemes téliesített pajta, melyben Hannah és a vendégei egy mohával borított kövön üldögélnek, amely olyan praktikus, akár egy kanapé.

Julia Roberts

Julia Roberts férjével, Danny Moderrel, és három gyermekükkel osztja meg grandiózus, 6000 négyzetméter alapterületű otthonát. A legutóbbi becslések szerint 20 millió dollárt költöttek zöld felújításokra -beleértve az újrahasznosított csempét és a fenntartható építőanyagokat – ezzel pedig segítenek visszafogni a kastély ökológiai lábnyomát. Még jobb: a napelemekkel borított tető remekül kihasználja a malibui adottságokat, és hasznosítja az éghajlat természetes energiáját.
 
 Ed Begley Jr.
 
A színész Ed Begley Jr. és felesége, Rachelle, rendre bizonyítják elkötelezettségüket a zöld életmód iránt a Living with Ed (Az élet Ed-del) című sorozatban. Környezetbarát otthonukban található újrahasznosított tejes kancsókból készült kerítés, napenergiával működő kerti sütő és esővízfelfogó hordók is. A küldetést, hogy saját otthonukat olyan energiatakarékossá tegyék, amennyire csak lehetséges, a pár igen komolyan veszi, és feljegyzéseket készít más, környezetbarát ismerősük lakóhelyéről is (többek között Jackson Browne, Larry Hagman és Cheryl Tiegs otthonáról) - de mindig visszatérnek, hogy saját zöld területüket csinosítgassák.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr161353151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása