Livia Firth, az Eco Age Ltd. kreatív igazgatója a 2012-es évben ismét meghirdette a Green Carpet Challenge nevet viselő környezetbarát pályázatát, melyhez a divatvilág legnagyobb nevei is csatlakoznak.
 

A GCC-t Livia Firth és Lucy Siege brit újságíró alapították 2009 decemberében, mikor Livia férje, Colin Firth Golden Globe nevezést kapott az Egy egyedülálló férfi c. filmben nyújtott alakításáért. Firth elhatározta, hogy minden vörös szőnyeges rendezvényen – beleérve az Oscar-díjátadót – kizárólag környezetbarát ruházatban jelenik meg. A program célja tehát, hogy a vörös szőnyegen felvonuló hírességek olyan ruhakölteményekben pompázzanak, melyek nem csak a legújabb divatot követik, hanem környezettudatos eljárással is készülnek. Minden ruhadarab újrahasznosított, újrafelhasznált avagy újonnan gyártott, de környezetbarát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


„Az utóbbi három évben a Green Carpet Challenge egy minden mást háttérbe szorító szenvedélyemmé vált”, nyilatkozta Firth az Eco Age sajtótájékoztatóján. „A divatvilágnak ez a része különösen izgalmas, mert egy könyörtelenül pozitív, nyílt forradalmat képvisel. Mindenképpen elérkezett a pillanat, hogy magunkra vállaljuk ezt a kihívást, és a kedvenc világhírű divattervezőinkkel és színészeinkkel karöltve a GCC nagyköveteiként dolgozunk együtt. A divat zseniális kommunikátor. A divat, melyet a GCC útján diktálunk, társadalmi igazságot, környezetünk óvását és kiemelkedő dizájnt hirdet.” A program minden évben egyre nagyobb vihart kavar, és az idei Oscar-díjátadón olyan világvezető divattervezők csatlakoznak a környezetbarát irányvonalhoz, mint többek közt Giorgio Armani, a Chanel, Alberta Ferretti, Tom Ford, Gucci, Yves Saint Laurent és Stella McCartney.


Frida Gianni, a Gucci kreatív igazgatója szerint: „Ragályos az a szenvedély, melyet Livia ezen küldetésbe fektet. Mindannyiunk közös felelőssége a jövő generációra nézve, hogy minél jobban csökkentsük az ökológia lábnyom méretét. Azt remélem, hogy ezen a kezdeményezésen keresztül megmutathatjuk, hogy nem kell kompromisszumot kötni a dizájn és a kreativitás tekintetében, ha környezetbarát alapanyagokat használunk fel.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr264211787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása