A helyi City CarShare nonprofit személygépkocsi-kölcsönző cég repertoárjához az elektromos bicikliket is felvenné, számol be a treehugger.com. „Lényegében a cél az, hogy felmérjük, hogy mennyi autókölcsönzést fog az elektromos bicikli használata helyettesíteni, és, hogy milyen tényezők befolyásolják a váltást”. „A City CarShare 760 ezer dollárhoz (több, mint 167 millió Ft-hoz) jut majd a segélyből, mellyel 90 elektromos kerékpár üzemeltetésének kb. 40%-át tudja fedezni három évig, 25 helyszínen. A szervezet az év második felében 45 biciklit indítana útjára, majd újabb 45-öt 2013 végére, többnyire San Franciscóban, de Berkeleyben is.”
 
Az ötlet nagy lelkesedésnek örvend az amerikai államban, hiszen a környék dimbes-dombos tájékát sokkal könnyebben be lehet járni egy elektromos kétkerekűvel, mint egy átlagossal. Ráadásul, ha a cég gondoskodik az e-biciklik rendszeres és rendes feltöltöttségéről és karbantartásáról, az újítás nagy – és környezetvédelmi szempontból pozitív – befolyással lehet San Francisco közlekedésére.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr674309899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása