Egyre több cég fejleszt ki elektromos meghajtású tehergépkocsikat. A Tesla és a Daimler után a Thor Trucks is bemutatta a saját modelljét. A Thor Trucks ET-One a vállalat első terméke. Dakota Semler, a Thor Trucks 25 éves vezérigazgatója azt remélte, hogy az elektromos kamionnal egy egész modellsorozat alapjait teremthetik meg és e sorozatban az ET-One veheti át a zászlóshajó szerepét. A vállalkozás később elektromos szállítóautókat és más járműveket is kínálni akar. Semler egy olyan modellcsaládot akar megalkotni, amelynek keretében az ügyfelek az egyes autókat egyénileg személyre szabhatják.

thor-et-one-electric-semi-trucks-1.jpg

Optikailag az ET-One a Tesla Semire hasonlít és ahhoz hasonlóan szintén teljes mértékben elektromos meghajtású. A maximális terhelhetőség körülbelül 36 tonna, ebben az esetben a hatótávolság legfeljebb 480 kilométer. A Thor Trucks az első prototípusokat jövőre szeretné elkészíteni, míg az új modellt 2019-ig akarja piacra dobni. Az ET-One vételára 150 000 dollár lehet, összehasonlításul: egy dízeles kamion 100 000-125 000 dollárba kerül. Az összes üzemeltetési költséget tekintve az ET-One nagyon is versenyképes termék. Az elektromos motorok karbantartási igényei és kiadásai jóval a dízelmotorok karbantartási költségei alatt vannak, írta a bloomberg.com. A vállalkozás tervei ambíciózusak. A csapatot jelenleg 17 munkatárs alkotja. Most a működéshez szükséges pénzt Semler biztosítja, ami nem esik nehezére, lévén a portfóliójába tartozik a Malibu Wine Safaris és számos ingatlancég is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr6913550281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása