Dunedin, Új-Zéland az otthona a világ első teljesen fedett természetes fénnyel bevilágított stadionjának. Populous tervezte a Forsyth Barr nevű stadiont, a 2011-es rugby világbajnokságra. 31000 ember befogadására képes, és UV szűrős teteje megvédi a nézőket és a játékosokat is a káros sugaraktól.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tervezőcsapat hónapokig kutatott a tökéletes anyag után, hogy elkészíthessék a stadion különleges tetejét. Végül az Ethylene Tetrafluoroethylene, röviden EFTE mellett döntöttek. Ez az űrhajókhoz használt műanyag blokkolja az UV sugarakat, míg beengedi a napfényt, hogy a stadion természetes megvilágításban részesülhessen. Ráadásul az átengedett napfény a valódi fűből készült pályára is jó hatással van. Segít elérni a természetes fotoszintetizációt, anélkül, hogy az időjárásra kelljen figyelni.

A stadionban rengeteg lehetőség rejlik a foci és a rugby mellett. Mivel védve van az időjárástól, egész évben lehet használni koncertek, ceremóniák, és gyűlések megtartására.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr483203504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása