Már csak néhányan emlékszünk arra, hogy milyen is volt egy gramofonon zenét hallgatni, azonban úgy tűnik, hogy a tölcséres berendezés újra és újra divatba jön. Ryan Boase például egy retrós, és ráadásul környezetbarát kiegészítőt tervezett iPhone-unkhoz, a régi tölcséres lemezjátszó mintájára.

Az Acoustic iPhone Speaker Dock nevet viselő szerkezet igen egyszerű tervezésű, mégis eleganciát sugároz, az apró farudakból összeillesztett alapnak és a sötét hangtölcsérnek köszönhetően. A fa talapzaton található egy keskeny nyílás, melybe az iPhone-unkat helyezhetjük, mely eszközünkből aztán egyenesen a fém tölcsérbe vezetődik a hang. Így hasonlóan élvezhetjük a lejátszott dallamokat, mint ahogyan az divat volt nagyszüleink korában.

acoustic_iphone_speaker_01.jpg

A kortárs gramofon nem csak azt a különleges hangzást kölcsönzi zenéinknek, amelyet a régi gramofonok nyújtottak, hiszen mindenféle vezeték, elem vagy áramforrás nélkül is hangulatos kiegészítője lehet iPhone-unknak. Így hát kitűnő darab annak, aki kedveli a régi korokat felidéző hangzást, és a környezetvédelemhez is szívesen hozzájárulna egy ilyen akusztikus hangszóróval.

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr314686759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása