Íme 5 innovációs, napelemes függöny, mely nemhogy megspórol neked energiát, de még össze is gyűjti.
 
1. Energy Curtain
Ez az egyszerű néven futó napelemes függönyt olyan nevekből álló tervezőbrigád készítette, mint Carolin Müller, Johan Redström, Linda Worbin, Margot Jacobs és Ramia Mazé. A függöny a napelemek segítségével összegyűjti a nappali fényt és a napsugarak által kibocsátott hőt, és ezzel az energiával és a beleszerelt izzókkal világít éjszaka, így természetes fényárban úszik a szoba éjjel-nappal.
 
 
2. Eco-leaf Shade
Az Eco-leaf Shade szintén összegyűjti a nappali fényt és hőt a benne található napelemek segítségével, valamint kint is tartja a napsugarakat és a nagy meleget, mely nagyon jól jöhet egy forró nyári napon. A függöny különlegessége a levél alakú minta, amely valójában E-ink és OLED izzók sora, és ezek segítségével az Eco-leaf Shade az összegyűjtött energiával világítani is tud napnyugta után.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3. Some Shine
A Some Shine szintén képes energiát nyerni a természetes fényből és hőből, mely ellen szigetelést is nyújt. A begyűjtött energiát egy kis elemben tárolja, melyhez csatlakoztathatunk okostelefont, LED lámpát vagy egyéb USB-s elektromos használati tárgyat. És még a dizájnja is mutatós.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4. SunTiles
Astrid Krogh használt PV cellás napelemek újrafelhasználásával tervezte meg ezt a függönyt. A függöny anyagába varrt napelemek természetes hőkibocsájtóként funkcionálnak, melyek az összegyűjtött napenergia segítségével melegen tartják a szobát.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5. Solar Module
Az olasz Intégral Studio Vinaccia Solar Module színes kerámiacsempékbe ültetett napelem, melyek sorából stílusos függönyt képezhetünk. Távol tartja a napfényt és a vele járó meleget, éjszaka világít, és ráadásul ötletes is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr944300620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása