A Starbucks minden nagyváros képéhez hozzátartozik, klónjai pedig gombamód nőnek ki a földből.


A kávézó már tavaly bejelentette, hogy LED-ekre cseréli izzóit. A vállalat 8000 üzletében cserélte le a hagyományos izzókat LED-ekre. A változásnak köszönhetően minden üzletben 10 százalékkal csökkent a villamosenergia-fogyasztás.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 10 százalékos csökkenés meglehetősen jó indítás, de a cég célja, hogy 2010 végére 25 százalékkal csökkenti az energiafogyasztást. Egy ilyen hatalmas méretű cégnél rengeteg módja van a széndioxid-kibocsátás csökkentésének. 


A különleges design a General Electricnek köszönhető. A kivitelezés összhangban lesz a Starbucks stílusával, és nagyobb lépés, mint amire a Starbuckstól számítottunk.
A cég azonban nem áll folyton a zöld oldalon. Egy évvel ezelőtt napi 6 millió liter meleg vizet pazaroltak el. Azonban mostanra teljes mértékben környezettudatosnak kívánnak lenni.

Számoljuk vissza a napokat a budapesti nyitásig.

A bejegyzés trackback címe:

https://altenergia.blog.hu/api/trackback/id/tr31739453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása